10 Ocak 2014 Cuma

Patlıcan pabucaki tarifi - Patlıcan yemekleri

Patlıcan pabucaki
Patlıcanlı mezelerden patlıcan pabucakinin tarifi bu sayfamızda verilmiştir.
Malzemeler;
  • Lor peyniri
  • 1 tane kemer patlıcan
  • 1 kase mısır nişasta
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • Tercihe göre Maydanoz veya dereotu
Yapılışı;
  1.  Patlıcanı alacalı(zebra) şeklinde soyun ve enine dilimleyin.
  2. Lor peynirini kerin bir kabın içine rendeleyin.
  3. Dereotunu(veya maydanozu) ince ince kesip lor peynirinin içine katın.
  4. Mısır nişastasını ve yumurtanın sarısını ilave edin.
  5. Karıştırdığınız tüm malzemeleri yoğurun.
  6. Yoğurduğunuz harcı patlıcan dilimlerinin üzerine kaşık yardımıyla yapıştırın.
  7. Patlıcan pabucakileri kızgın yağın içinde kızartın.
  8. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder